Studimi Me I Ri I Amerikaneve: Nese Nuk I Nuhasni Dot Keto Dy Ushqime Jeni Me Covid.

Studimi Me I Ri I Amerikaneve: Nese Nuk I Nuhasni Dot Keto Dy Ushqime Jeni Me Covid.

Sipas Qendrës Mjekësore të Universitetit Vanderbilt, në afërsisht 25% të pacientëve me koronavirus, kjo ishte shenja e parë dhe e vetme që diçka nuk shkonte. Meqenese thuhet se kjo simptome mund te tregoje covid-19 u be nje studim ku u vune subjektet te zbulonin disa aroma te caktuara.
Studimi u krye ne Indi dhe studiuesit zbuluan se te semuret me covid te cilet kane humbur shijen dhe eren nuk munden te nuhasin shijen dhe eren e tyre e pikerisht aromen e mentes dhe vajin e kokosit. Nder 25 aroma te tjera u perzgjodhen aroma e portokallit, hudhres, kardamonit, mentes dhe koperit.

Keshtu nder ata studiues ne rreth 50 % te pacienteve me covid u gjeten deficite ne aroma dhe pikerisht tek ato pese aroma mentja dhe vaji i kokosit nuk mund te zbuloheshin nga te semuret me covid.Gjithashtu secili mund ta bej vete ne shtepi testit duke provuar te nuhasi keto dy aromat e mesiperme qe mund te gjeni ne kuzhine por edhe gjate kohes se larjes nese e nuhasni dot shampon apo limonin e portokallin

Be the first to comment on "Studimi Me I Ri I Amerikaneve: Nese Nuk I Nuhasni Dot Keto Dy Ushqime Jeni Me Covid."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*